ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΡΧΕΙΩΝ
Αρχικ   English
 
 

Εθνικ Ευρετριο Αρχεων

http://greekarchivesinventory.gak.gr/

eea

Τα ΓΑΚ υλοποιον, στο πλασιο των αρμοδιοττων τους, το Εθνικ Ευρετριο Αρχεων που σκοπ χει την εποπτεα του συνλου της αρχειακς παραγωγς της χρας και την εξυπηρτηση των ερευνητν. Οι φορες τα φυσικ πρσωπα που χουν στην κατοχ τους αρχεα οφελουν, σμφωνα με το ρθρο 171 του Ν.4610/2019, να τα δηλσουν στα ΓΑΚ.

Οι κτοχοι αρχεων παρακαλονται να συμπληρσουν Δελτα Αρχειακς Περιγραφς, που συμμορφνονται με το Διεθνς Πρτυπο Αρχειακς Περιγραφς (Γενικ), 2η κδοση, και να τα αποστελουν στην Κ.Υ. των Γ.Α.Κ., κατ προτμηση με e-mail.  Σημεινεται τι απαιτεται η σνταξη Δελτου Αρχειακς Περιγραφς για κθε να αρχεο ξεχωριστ.  

γγραφα

Δελτο Αρχειακς Περιγραφς

Δελτο Περιγραφς Φορα

Διεθνς Πρτυπο Αρχειακς Περιγραφς (Γενικ) (ΔΙΠΑΠ) 2η κδοση 

Τποι ηλεκτρονικν αρχεων

Σε περπτωση που διαθτετε περιγραφς αρχεων σε ηλεκτρονικ μορφ, μπορετε:

1.  Να συμπληρσετε το Δελτο Αρχειακς Περιγραφς, μετατρποντας τις υπρχουσες περιγραφς σμφωνα με το πρτυπο.  

2. Να μας υποδεξετε τυχν διαθσιμες περιγραφς αρχεων αναρτημνες στο διαδκτυο.

3. Να αποστελετε τοιμες περιγραφς, σε ποια μορφ,  στα ΓΑΚ.

Σε περπτωση που αποστελετε τοιμες περιγραφς :

α) Προτιμνται αρχεα κειμνου (doc, html, ead/xml, text/csv, rtf), λογιστικ φλλα (Excel, xls), βσεις δεδομνων (MS ACCESSmdb), κατ προτμηση της κδοσης MS OFFICE 2003 και νετερη οποιαδποτε λλη σουτα γραφεου.

β) Αν οι περιγραφς δεν εναι διαθσιμες στους παραπνω τπους ηλεκτρονικν αρχεων μπορετε να αποστελετε αρχεα pdf αρχεα εικνων.

Επικοινωνα

Για οποιαδποτε πληροφορα μπορετε να επικοινωνετε με το Τμμα Επεξεργασας Αρχεων, Ευρετηρασης, Εθνικο Ευρετηρου Αρχεων και Ειδικν ιστορικν αρχεων και συγκεκριμνα με την κ. Κατερνα Ζωγρφου: 2106782303, naindex@gak.gr.

Στο διο e-mail μπορετε να στελετε τα συμπληρωμνα Δελτα Αρχειακς Περιγραφς σημεινοντας στο θμα: Εθνικ Ευρετριο Αρχεων ( ΕΕΑ) και το νομα ( συντομογραφα) του φορα. 

Εναλλακτικ, μπορετε να στελετε τα Δελτα Αρχειακς Περιγραφς ετε με fax 210-6782215 (Υπψιν κ. Ζωγρφου) ετε ταχυδρομικ στη διεθυνση:  Γενικ Αρχεα του Κρτους,  Δφνης 61,  154 52 Ψυχικ,  Εθνικ Ευρετριο Αρχεων.

Διευκρνιση

Το Εθνικ Ευρετριο Αρχεων δεν εξυπηρετε αιτματα ερευνητν.

Για οποιοδποτε ατημ σας αφορ ρευνα σε αρχεα, παρακαλομε να απευθνεσατε στο Τμμα Αναγνωστηρου και Αρχειακς ρευνας:

e-mail: anagnostirio@gak.gr

τηλ:210 6782208 και 210 6782209

 

 Apex
Archives Portal Europe

παρουσαση της Ευρωπακς Πλης Αρχεων

To
μμ

ô (80% - 20% )